Μποϊκοτάρουμε τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα!! STOP σε αγορές οποιουδήποτε ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ!

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡ@@@ΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Αρ@@@ια που προφανώς δεν τα έχεις εσύ Γιωργάκη!!!!
Και ενας απο τους λογους ειναι αυτος :

Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε με νόμο, αφού πρώτα μας έσπασε τα αρχίδια, ότι το 20% της αξίας των εσόδων των τηλεοπτικών διαφημίσεων θα φορολογείται! Για να μη μας πείτε μαλάκες και αντιΠΑΣΟΚους, παραθέτουμε και το σχετικό απόσπασμα του νόμου από το indymedia, ο οποίος ανακοινώθηκε μαζί με τα ειδεχθή μέτρα εναντίων των μισθωτών και συνταξιούχων τον περασμένο Μάιο:


«Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφηµίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό .........


είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήµισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά µέσα ενηµέρωσης, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις.

Ο φόρος βαρύνει άµεσα τη διαφηµιζόµενη επιχείρηση ή τον διαφηµιστή που μεσολαβεί και το τιµολόγιο εκδίδεται στο όνοµά του.

Εφόσον το τιµολόγιο εκδίδεται στο όνοµα του διαφηµιστή που µεσολαβεί, αντίγραφο του τιµολογίου µε τη σφραγίδα και την υπογραφή του εκδότη αποστέλλεται στο διαφηµιζόµενο µέχρι το τέλος του επόµενου µήνα από την έκδοση του τιµολογίου.

Στα πιστωτικά τιµολόγια που εκδίδουν τα τηλεοπτικά µέσα ενηµέρωσης πρέπει να αναγράφονται και οι αριθµοί των σχετικών τιµολογίων.

Τον ειδικό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά µέσα ενηµέρωσης και αποδίδουν στο ∆ηµόσιο µε µηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλουν στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήµατος αυτών, µέχρι την εικοστή (20ή) ηµέρα κάθε µήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφηµίσεις του προηγούµενου µήνα.

Τα θέµατα που αφορούν τη βεβαίωση, τον έλεγχο, την παραγραφή του δικαιώµατος του ∆ηµοσίου και την έκδοση καταλογιστικών πράξεων διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά στη φορολογία εισοδήµατος.

Οι διατάξεις του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α΄) εφαρµόζονται αναλόγως και στη φορολογία αυτή. Με απόφαση του Υπουργού Οικονοµικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόµενο της δήλωσης απόδοσης του φόρου της παραγράφου αυτής και κάθε άλλη λεπτοµέρεια ή διαδικασία εφαρµογής των διατάξεών της».

Ενώ, λοιπόν, επιχειρείται νέα μείωση στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, αύξηση του ΦΠΑ των αγαθών του χαμηλού συντελεστή, αύξηση κατά 20% των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μέχρι και 1,400 κυβικά (και μείωση μέχρι και 40% για άνω των 2.000 κ.εκ.), επιπλέον εισφορές σε «υψηλόμισθους» συνταξιούχους, ιδιωτικοποίηση των εφοριών κλπ, έρχεται η κυβέρνηση του πιο επικίνδυνου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης και καταργεί το νόμο πριν καν τεθεί σε ισχύ!!!

Ειδικότερα, αρχική ημερομηνία για την είσπραξή του είχε οριστεί η 1η Ιουλίου αλλά ο Γιώργος την μετέφερε κατά 3 μήνες, με νέα ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου.

Όμως, είναι δυνατόν να φορολογήσει το κεφάλαιο, ο άνθρωπος που ζει και αναπνέει γι'αυτό; Οχι βέβαια!

Έτσι, λοιπόν, ο φερόμενος και ως πρόεδρος της ΣοσιαΛΗστρικής Διεθνούς (είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και μόνο η ονομασία) με αντιπρόεδρο τον ...Νετανιάχου, αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική νομοθεσία και επομένως και το φόρο!

Από ότι βλέπετε δε πρόκειται περί κοροϊδίας αλλά περί οργανωμένου εγκλήματος!
Και είναι προφανές πως είναι το μοναδικό μέτρο του Μαΐου που ακυρώθηκε!
Είδατε κάποιο από τα μέτρα κατά των εργαζομένων να ακυρώθηκε;

ΥΓ. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η ACT (Ευρωπαϊκή Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών) μέσω του αντιπροέδρου της και γενικού διευθυντή του Ομίλου ANTENNA, κ. Χαραμή, τόνισε ότι ο φόρος θα «σκοτώσει» την τηλεόραση και θα ωφελήσει εμμέσως τη δημόσια τηλεόραση. Εμείς του έχουμε 4 πολύ ωραίες ερωτήσεις:
1. Τόσα χρόνια που ο βιασμός της ΕΡΤ συντελείται συστηματικά και σκόπιμα για να ωφεληθείτε εσείς (δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια) δεν είδα καμία ανακοίνωση για παραβίαση των συνθηκών του υγιούς ανταγωνισμού;
2. Πόσα χρωστούν στο ΙΚΑ, στην εφορία και γενικά σε Δημόσιους φορείς οι καναλάρχες ρε Χαραμή;
3. Αν σταματήσει η κρατική διαφήμιση (ή μίζα ή επιδότηση σε απλά ελληνικά) πόσα κανάλια θα επιβιώσουν; Ποτέ δε σε ακούσαμε να κάνεις σχετικές δηλώσεις αλλά ούτε και να αναφέρεις και τη διαπλοκή με το κράτος. Γιατί;
4. Πήρες ποτέ θέση για τα μέτρα εναντίων των εργαζομένων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση παράλληλα με το φόρο; Οι απολύσεις στα κανάλια; Στο ΑΛΤΕΡ; Η καταστρατήγηση των συμβάσεων;

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EMAIL ME

 
Google Analytics Alternative